THE RED PURSE

- 0'1234 -

THE RED PURSE

I si el moneder vermell no hagués caigut?

Aquest era l'inici d'una historia molt previsible que reflecteix una sintuació molt íntima i un debat personal en el món real: l'abortament involuntari. 
L'historia d'un trobament espontani seguits d'una cita i l'evolució d'una relació trenacada pel desig impossible. Aquesta és la introducció de la peça que ens onvida a veure què és el qeu els passa als dos individus durant el procés temporal, pas a pas i veient com el cercle es pot tancar d'una manera incompleta. 

The Red Purse és la segona part de la llarga producció de 0'1234 que va tenir una durada de 15 mesos. Però aquest duet en va ser només l'inici sent creat al 2014 per Habemus Corpus com a companyia resident a Tanzzentrale der Region Nürnberg i més entadavant desenvolupant la peça temporal ment enrere i endavant a mesura que anava girant arreu d'Europa. Com a simple duet, té una molt sòlida dramatúrgia que va fer que crítics i periodistes anomenessin varies vegades arreu a Miquel G. Font com a el coreògraf documental per primera vegada, abans que ell exangués aquesta faceta en d'altres produccions posteriors. 

 

Daphne van Dooren, amb moviments espasmòdics a través del seu cos, com si estigués controlada per impulsos elèctrics. [...] Emmanuel Dobby encarna els amants amb perforació flexible, passos altament energètics i un pas de deux amb van Dooren que és pura cárrega eròtica. Alguna cosa poderosa s'ha despertat.

Region Hessen Echo

El minúscul com a univers. Des d'aquest punt Miquel G. Font dissenya el teixit d'aquesta història. En quatre seccions disposades com a relat d'allò que realment va succeir, com del que podria haver estat. Només cal una acció i una paraula: dansa i narració. Verb encarnat [...] Quina audaç resulta l'esperança! El de la trobada està protagonitzat pel ballarí Emmanuel Dobby. Resolt en fragàncies de roba acabada de rentar, i a la secció central de l'obra, ballen junts el duo d'amor i mort.

Jordi Sora - Escena de la memoria 

Estrena: Setembre 2014 - Alte Rumfabrik, Basel / Maig 2015 - L'Estruch Fàbrica de creació

Dirigit per Miquel G. Font
Producció: Habemus Corpus
Ballarins: Daphne van Dooren, Emmanuel Dobby
Coreografia, text i música original: Miquel G. Font
Disseny de llum: Toni Riba
Residencies coreogràfiques: Staatstheater Darmstadt, Tanzzentrale der Region Nürnberg. Alte Rumfabrik Basel, L’Estruch, Fàbrica de creació

Durada: 15 minuts

premis i festivals
  • Lucky Trimer 2014 - premi representant per Jerusalem Dance Week
  • 1er Premi - Certament Coreogràfic de Sabadell 2014
  • Premi de l'espectador - Certament Coreogràfic de Sabadell 2014
  • 3er Premi - Solo Tanz-Theater Stuttgart, 2015
  • IPAM Festival Grec 16 Festival de Barcelona, 2016