COPPELIA

COPPELIA

 

Quan un clàssic es converteix en un mirall de la situació actual.
Quan qualsevol pot ser manipulat per desitjos irreals.
Quan la realitat es converteix en ficció.

Aquest ballet, considerat com una comèdia dramàtica, mostra com el grup de ballarins de PAR en Dansa defensen una versió actualitzada del clàssic. Miquel G. Font és qui va dissenyar el mirall en el qual mostra com la història clàssica d'aquell home que s'enamora d'una nina realista es reflecteix en la situació real a través de les xarxes socials. La barreja d'una bona dosi d'humor negre i missatges clars amb els quals qualsevol es pot sentir identificat juntament amb un alt nivell coreogràfic, amb la precisió que requereix la seva obra G. Font presenta una nova renovació de la jerarquia interna típica de les produccions clàssiques com els papers, gèneres o personatges principals, amb una estètica global entre realista i conceptual.

"... aquesta proposta de Font que semblava atrevida, arriscada i, en tot cas, innovadora, que no és un mèrit menor perquè expressa la ferma voluntat de renovar un art de vegades massa repetitiu i excessivament lligat a la tradició".

Pablo - Ignacio de Salmases - Catalunyaexpress.es

El coreògraf ha anat cap a l’essència del missatge i ha considerat que aquest pla de realitat/ficció en les relacions d’amistat i d’amor tenen correspondència avui dia en les xarxes socials [...] com Tinder o altres i que els seus usuaris entren en contacte sense saber del cert qui és el seu interlocutor. [...] PAR va executar aquesta realitat i ficció, atrevida, amb molta bona nota, especialment en el fragment més conceptual on la dansa és més lliure, amb moviments molt enèrgics i rítmics, i expressant l’afinitat i el rebuig cap a l’altre.

 

Mercè Boladeras - Diari de Terrassa 

Tant la posada d’escena, el vestuari i les coreografies, de Miquel G .Font, han trencat amb allò tradicional que estem acostumats en els repertoris de dansa clàssica, i ens han portat a un escenari modern, i amb un estil clàssic trencador, que sense perdre la màgia de la dansa clàssica ens ha dut aires renovats i nous.

Marta Bieto  - Mon Terrassa

Direcció Artística i coreografia Miquel G. Font
Múscia Leo Délibes
Disseny de vestuari Marta Muiños
Espai escènic i il·luminació Miquel G. Font
Ballarins PAR en Dansa 2020/21
Producció Factoria Cultural Terrassa
Fotografia Par en Dansa
Edició de Video Habemus Corpus - Miquel G. Font
Durada 70 min sense pausa
Estrena Abril 2021 - La Fact Terrassa