AIRE

 

 

 

AIRE 

 

Fer-se preguntes sobre el concepte de la mort
El significat que pot tenir
Hi ha res després?
Si n'hi ha, es tracta d'un nou començament?
Què hi ha entre el final i el nou començament?

Aquests són els punts d'origen dels conceptes d'AIRE considerant la “mort” com un estat extrem però transitori que obliga a prendre una decisió per poder continuar.

Amb una estètica molt detallada, música fluïda, tant electroacústica com sacra en directe i un llenguatge coreogràfic pur i altament precís, AIRE és una peça que busca la combinació emocional de bellesa amb la claredat d’imatges i els interrogants i dubtes que el tema tractat provoca.

Co-produït per Fstival Grec 2017 i Instituto Europeo di Design, Aire és un viatge de 70 minuts que fa que qualsevol se senti identificat directament o indirecta amb qualsevol dels estats dels personatges que estan passant per aquest limbo.

Miquel G. Font és el coreògraf dels fets reals. [...] de quina manera aquelles experiències impacten en el present és probablement l'autèntica recerca d'aquest creador. [...] és una suma multiplicadora, amb imatges especulars com a resultat: d'una banda hi ha la varietat del gest; de l'altra l'experiència inconeguda d'allò que volen retratar. Entre un espectre i l'altre, una realitat tan inapel·lable com ho és que estem davant una creació que diu més del futur que no pas d'aquell passat que dibuixa. Aire és una mostra del desllorigador que Miquel G. Font, com a director, millor perfila en les seves obres: una aptitud coreogràfica servida com si fos un complex i inusual mecanisme de la memòria.

Jordi Sora - Escena de la memòria

Vuit ballarins, un cor en escena, quatre solistes i un treball videogràfic que adquireix força importància. [...] és ben meritori haver creat un espectacle de gran format com és aquest i defensar-lo amb tot l’equip, sense excuses ni subterfugis. Estic segur que Miquel G. Font té molt a dir encara dins de la dansa contemporània que es fa en aquest país.

 

Carles Armengol Guili - Teatre Barcelona

Miquel G. Font és una font inesgotable d'idees que puja a escena, sempre amb la dansa, sovint amb altres elements com els d'instal·lació [...] en aquest treball el coreògraf i compositor és més ambiciós. Ha processat experiències personals dins de l'espectacle i ho aconsegueix transmetre a un equip molt ampli. [...] la coreografia té moments preciosos, com el final en què cant i ball s’acaronen. [...] en comptar amb tants elements és prou suggerent i troba elements per captar l'atenció del públic més divers.

Jordi Bordes - Recomana.cat

Idea original i direcció: Miquel G. Font

Dramatúrgia: Marc Chornet 

Coreografia i composició musical: Miquel G. Font

Interpretació: Georgina Avilés Sarrias, Emmanel Dobby, Maya Gómez, Justyna Kalbarczyk, Jori Kerremans, Nimrod Poles,  Tiemen Stemerding i Laia Vancells Pi.

Actor convidat: Jaume Madaula.

Direcció musical: Miquel G. Font i Jordi Lluch

Interpretació musical: Cor Ciutat de Mataró

Veus solistes: Flàvia Camacho, Albert Baena, Daniel Cardenal, Albert Cabero.

Assistent de coreografia: Emmanuel Dobby

Vestuari: Institut Europeu de Disseny

Confecció vestuari: Rosario Macías i Naveed Chohan

Espai escènic i il·luminació: Pol Queralt i Miquel G. Font

 

Direcció de vídeo: Eloi Tomàs

Direcció de fotografia: Efthymia Zymvragaki

Disseny gràfic: Gabriela Pineda

Maquillatge: Montse Tolosa

Ajudantia de direcció: Toni Guillemat

Producció: Maria G. Rovelló

Artistes col·laboradors: Lorena Nogal, Sebastien Mari, Daphne van Dooren

Una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona i Habemus Corpus. 

Amb el suport del Graner, centre de creació i L'Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu

Amb la col·laboració de Cor Ciutat de Mataró, Grismedio, Institut Europeu de Disseny, Ràdio Arenys, Residència Itaca, Rústic Bar i  Teatre Principal d’Arenys de Mar. 

Agraïments:  Francisca Àlvarez, Lídia Font,  Charo Jiménez, Anna Masqué, Neus Pàmies,  Jordi Rangil, Roser Tapias, Roberto Vasapollo, Joan Viscasillas, Andrea Vives, Ajuntament d’Arenys de Mar, Estudi de Dansa Sinera, Institut del Teatre i Fr. Stephen - Communauté de Taizé.