Carta Blanca cat

CARTA BLANCA

- TU DECIDEIXES -

"Cal imaginar-se un full blanc i un seguit de bolígrafs de colors.
Agafa els colors que vulguis per escriure-hi el que vulguis." 

 - Miquel G. Font

 

De cara la temporada 2023/24, Habemus Corpus impulsa un nou disseny de programa per poder establir una complicitat directa amb teatres/esdeveniments/festivals que podran escollir directament diferents peces de diversos estils, línies artístiques i també adaptable a les condicions tant tècniques com logístiques de l'entitat programadora.

Carta Blanca és un programa que inclou la col·lecció d'algunes de les peces curtes o extractes de grans produccions creades per Miquel G. Font amb HC o amb altres companyies i entitats tant a Catalunya com a l'estranger.

Peces amb imatges agosarades com la posada en escena de Norai - duet que mai s'ha vist a la península i que va ser creat per la prestigiosa cia Scapino Ballet -, o dos extractes de la gran producció Aire, coproduït per Grec 17 - Festival de Barcelona, el multipremiat duet de The Red Purse o l'homenatge a Maurice Béjart que G. Font (exballarí de Béjart) va crear amb la seva pròpia versió del Bolero de Ravel.

Un total de 12 peces de perfils ben diferents que tenen la possibilitat de ser presentades en format individual per esdeveniments d'exposició de peces curtes (festivals, inauguracions, homenatges) o en format vetllada completa on el programador / director / promotor en podrà escollir les peces representades.

PECES INCLOSES A CARTA BLANCA:

CREACIÓ PER SCAPINO BALLET ROTTERDAM 

HC - EN COPRODUCCIÓ AMB GREC 2017 - FESTIVAL DE BARCELONA

GUANYADORA DE 7 PREMIS NACIONALS I INTERNACIONALS - PEÇA CONVIDADA A MÚLTIPLES FESTIVALS COM GREC 2016 - FESTIVAL DE BARCELONA

CREACIÓ PER JEUNE BALLET D'AQUITAINE - GENER 2018

CREACIÓ PER A PAR EN DANSA - LA FACT CULTURAL TERRASSA

CREACIÓ PER A BALLET CONTEMPORANI DE CATALUNYA

CREACIÓ PER ROYAL BALLET SCHOOL AMBERES

CREACIÓ PERSONAL PER RAINER KRENTETTER, BALLARÍ PRINCIPAL DE MIAMI CITY BALLET

HC - EN COPRODUCCIÓ AMB SCAPINO BALLET ROTTERDAM I UBIQ - WORM ROTTERDAM

HC - GUANYADORA DEL SOLO TANZ-THEATER STUTTGART 2015

CREACIÓ PER A PAR EN DANSA - LA FACT CULTURAL TERRASSA

CREACIÓ PER INTERNATIONALES TANZ-THEATER FESTIVAL HANNOVER 2014

COMBINACIONS PREDISSENYADES QUE PORTEN LA SEVA PRÒPIA DRAMATÚRGIA 

Per les temporades 2023/24/25 Habemus Corpus proposa tres possibles col·leccions ja predissenyades de manera que, a més d'estar dissenyades per a tres tipus d'espai ben diferents, cada combinació de peces tinguin un concepte i una coherència dramatúrgica en comú, des d'un primer programa molt pròxim i introvertit a un dissenyat per escenaris i esdeveniments grans, passant per un de format mitjà que té la capacitat d'adaptar-se a diferents espais i infraestructures tècniques.

Les tres línies predissenyades són:

EL FORMAT MITJÀ VERSÀTIL QUE S'ADAPTA A TOT

ME

 

18 min

NORAI

 

8 min

AIRE solo

 

8 min

THE RED PURSE

 

10 min

BOLERO

 

18 min

Durada total de 70 min. 
Disponible a partir de Setembre 2023

18 min

5 VIATGES ÍNTIMS, SOLITARIS, INTROVERTITS... JUNTS.

THAÏS

 

7 min

SINNERS

 

8 min

COPPELIA

 

4 min

BEFORE TIME

 

20 min

TO WHOM...

 

5 min

 

Durada total de 50 min. 
Abril 2024

18 min

GRANS PECES PER GRANS ESCENARIS ON TOTS SON UN

EXODE

 

18 min

NORAI

 

8 min

AIRE

 

20 min

HOPELAND

 

10 min

BOLERO

 

18 min

 

Durada total de 90 min.
Setembre 2024 

18 min

Proximitat a tots els racons

El què busca HC amb aquest programa, és contribuir al fet que la dansa no sigui una art escènica d'aproximació elitista, sinó accessible per a tot el terreny català, especialment les zones més allunyades dels grans nuclis urbans on també hi ha des de grans teatres que no disposen de programacions continuades com petits teatres, ateneus o centres cívics, etc.

A més de la presentació de les peces, el programa Carta Blanca inclou activitats com ara col·loquis post-funció amb els membres de la companyia, visionats d'assajos a l'escena, classes magistrals de dansa clàssica o contemporània, activitats d'iniciació a la dansa per part de la companyia amb l'incentiu d'aproximar la dansa a tota audiència, etc.

Un factor molt important de Carta Blanca és que, a diferència d'altres produccions que poden ser programades, seguint la filosofia inicial del programa, en l'àmbit econòmic, aquesta és la més assequible i adaptable a cada cas de programació anant des de preus realment reduïts o amb ajudes públiques per percentatges.

Coproductors i col·laboradors