Tempo [no] Tempo

TEMPO [NO] TEMPO

co-produït per Die Kulturaktivisten i Theaterhaus Stuttgart

“Sóc al present. No puc saber què portarà el demà. Només puc saber què és la veritat per a mi, avui. Això és el que em crida a ser servil, i serveixo amb plena lucidesa”
- Igor Stravinsky -

Quan certes raons et porten a un nou començament, a un nou lloc,
i et fan obrir un nou capítol de la teva vida,
Què deixes enrere?
Què veus al teu davant?

TEMPO [NO] TEMPO és un peça de dansa amb la música La Consagració de la Primavera d'Igor Stravinsky interpretada en viu a piano a quatre mans. Quatre mans, quatre ballarins. Quatre personatges basats en fets reals començant una nova vida. Trauïda a un llenguatge molt físic i a l'execussió extremadament complexa de la música per Duo Jost Costa, Tempo [no] Tempo esdevé una peça de dansa relacionada a un moment social concret, molt delicat però molt real, tal i com era en els temps en que Stravinsky la va composar, fa més d'un segle. Així és el reflex de la situació original que el compositor tenia durant la composició de la seva obra mestra: Un nou començament. Un nou Tempo.

Es tracta d'una reflexió al voltant del que significa el començament d'una nova vida. Pot ser una bona oportunitat per descobrir una companyia que treballa el llenguatge contemporani sobre una sòlida base clàssica, amb una narrativa explícita, colpidora en ocasions, i amb un clar interès per la utilització de recursos tecnològics sobre l'escenari. Els seus ballarins, d'una personalitat abassegadora i lluny de neutralitzar, arrosseguen aquella tensió cap a un dels problemes més vius dels nostres dies: la immigració. L'obra és una celebració de la feminitat com a símbol de fèrtil recomençar, al voltant del personatge central, que commou en cada abraçada.

Jordi Sora - Escena de la memòria

 

Al Stuttgarter Theaterhaus, la companyia espanyola Habemus Corpus ha lligat poderosament el treball d'expresionisme d'Stravinsky que parla dels rituals pagans de l'antiga Russia amb el destí dels immigrants (...).Els seus ballarins presenten diferents llenguatges corporals, però tots ells poderosament determinants, tensos i entretallats. També els dits dels pianistes ballant i projectats sobre les partitures. Miquel G. Font i tot l'equip han aconseguit una impressionant reinterpretació de la famosa Consagració de la Primavera.

Anne Abelein - Stuttgarter Zeitung 

Migració és un moviment, en el que les preguntes existencials són obertes i les percepcions pròpies són desafiades. L'idea rere l'espectacle Tempo [no] Tempo al Holzgerlinger Stadthalle era la de donar sò i espai a aquesta experiència liminar a través de la dansa i la música (...)Especialment la conversa (amb refugiats) després de la funció en el que el coreògraf, ballarins i músics van respondre tot de preguntes als espectadors, va ser una experiència memorable per tot aquell que hi estigués involucrat.

Boris Velge - Pressespiegel Holzgerlingen

Estrena: Abril 2016 - Theaterhaus Stuttgart

Direcció i idea original: Miquel G. Font
Música: Igor Stravinsky
Coreografia i Text: Miquel G. Font
Piano: Domingos Costa, Yseult Jost
Ballarins: Emmanuel Dobby, Maya Gómez, Justuna Kalbarczyk, Laia Vancells Pi
Disseny de so i espai: Miquel G. Font

Disseny il·luminació: Tom Böhne,  Gunter Votteler
Veus en off: Domingos Costa, Christoph Plum
Fotografia:  Martin Storz
Producció artística: Habemus Corpus, Duo Jost - Costa
Producció executiva: Die Kulturaktivisten
Coproducció: Theaterhaus Stuttgart, Internationales Solo-Tanz Festival Stuttgart

Durada: 50 minuts